woensdag 16 mei 2012

12 tags of 2012 # 4 mei

Tim Holtz heeft tag nr. 4 op z'n blog staan ter inspiratie en die heb ik ook weer zo goed mogelijk geprobeerd na te maken. Niet helemaal gelukt natuurlijk, want uiteraard heb ik weer de nodige materialen niet. Persoonlijk vind ik hem ook niet zo mooi geworden, maar ach, het lijkt erop. De patroonstempel die hij heeft gebruikt heb ik niet, dus heb ik uit een hele oude Libelle (rond 1946) een patroon geknipt, verfrommeld en beïnkt met Vintage Photo. De dress form stempel is van Itty Bitty en het kleine rode knoopje ook een stempel (geen idee van welk merk). De kleerhanger paperclip had ik gelukkig wel en voor het label heb ik een wasmerkje uitgeponst en met een tool van Epifany Crafts voorzien van een epoxy bubble. Dit is dan weer bevestigd op een metalen tag. De centimeter is van dessinpapier en de randjes zijn gedistresst. Het klosje garen is voorzien van twine en de bloemetjes zijn door de vloeibare UTEE in de meltingpot gehaald. Eigenlijk zijn de bloemblaadjes daar net te klein voor, want nu lijken ze niet op nep-porselein, maar ja.
Bedankt voor het kijken en tot gauw!

Here is my version of Tim's tag # 4. I had to be a bit creative with this one, because (still) not all of his tools are in my possession. I cut out a sewing pattern from an old magazine, crumbled it up and distressed the folds with Vintage Photo. The dressform stamp is by Itty Bitty and the red button stamp is an unknown brand. For the epoxy tag I used the Ephifany Crafts tool and adhered it to a metal tag. The ruler was cut from designpaper. The faux-porcelain flowers were made following Tim's instructions, but I believe they are too tiny to look good. I'm not quite happy the way this tag turned out, but it will have to do.
Thanks for watching, see you soon!

6 opmerkingen:

 1. Niet hetzelfde maar wel erg mooi, zal de mijne na het weekend ff bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Door al de negatieve opmerking jouwerzijds, heb ik de tag maar eens vergroot bestudeerd. Het was beter dat je niets gezegd had. Dan wordt er minder kritisch gekeken. Ik vind het een mooie tag. Echt waar. Dat de bloemblaadjes klein zijn, geeft niet. Sommige bloemen hebben nou eenmaal kleine blaadjes.Ik kan niks met Tim Holz. Ik vind het mooi om te zien wat anderen ermee maken, maar ik weet er geen raad mee. Natuurlijk heb ik ook niet veel spullen van hem. Maar ik denk niet dat het er ook maar iets aan zou veranderen. Jij kunt er goed mee overweg.
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. This is a great tag. I love that you used two colors throughout. Very cool idea. The charm is very cool too. Love how your flowers turned out.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Misschien vindt je hem niet mooi geworden, maar het is een super gave vintage tag geworden Sylvia, knap gedaan en zeker als je alle spullen niet hebt, dan is een eigen inspiratie toch het mooiste.
  de bloemen lijken inderdaad een beetje onecht, maar ach maakt niet uit toch !!!

  groetjes Ria S.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind hem super! Doe het je niet na!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Niet zo negatief idd, ik vind hem schitterend ziet er echt vintage uit! Ik vind hem heel mooi, ondanks ik Tim zijn label nog niet heb gezien!
  Veel technieken, en mooie details hoor!
  Groetjes Jacomijn

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat! Dank je wel alvast!
Thanks for leaving a comment! I appreciate it a lot!
Sylvia