donderdag 11 september 2014

Tijdje geleden alweer!

Hallo allemaal!
Zo, even weer tijd voor een update van mijn blog. Het lijkt wel of ik niets meer te scrappen heb (en dus ook niets daarover post), maar dat is niet zo, hoor. Ik ben een tijdje geleden overstag gegaan voor Project Life (PL), maar dan in de reisuitvoering. PL is ook een vorm van scrappen maar dat met kleine kaartjes van 4x6 inch en/of 3x4 inch en is oorspronkelijk bedoeld om je dag/week/maand/jaar-belevenissen in foto's met tekst vast te leggen. Welke frequentie je aanhoudt, bepaal je helemaal zelf. Nou vind ik het idee erachter wel leuk, maar om nu ieder moment op de foto vast te leggen, dat gaat me toch te ver. Het principe van PL (met die kaartjes dus) spreekt me echter wel aan en dat wil ik gebruiken om een reisalbum van Kenia/Tanzania te maken, juist omdat je op elke pagina heel veel foto's kwijt kunt en je er evengoed bij kunt scrappen. Ideaal dus, zou je zeggen, ware het niet dat het aanbod in PL materiaal zó groot is, dat ik niet kan kiezen.
Ik heb een begin gemaakt met Kenia/Tanzania en de kleuren van de pagina's afgestemd op de lijn  Well Traveled van Carta Bella, met de basiskleuren beige/creme/zwart/donkerrood. Sommige kaartjes maak ik zelf, andere snijd ik uit het papier van deze lijn en soms gebruik ik PL kaartjes van Kaiserkraft.
Ben benieuwd wat jullie ervan vinden.
Bedankt voor je bezoekje en tot gauw!
Hi everyone!
It's been a while since my last post, looks like I'm not scrapping at all, but that's not true. I have finally started with Project Life, not on a daily or weekly basis however , but I am using PL for my travel photo's and started my first album with my trip to Kenya/Tanzania last February. I cut  most of the 4x6 and 3x4 cards from the Well Traveled papers of Carta Bella, using mahogany/black/cream/kraft as a base. Sometimes I use pocketfillers from Kaisercraft.
Thank you for your visit, see you soon!

8 opmerkingen:

 1. Hoi Sylvia, je bent goed bezig hoor, ziet er super leuk uit zo. Heel anders dan we van je gewend zijn dat wel !!! maar heb al een paar leuke ideetjes gezien voor onze dierentuin foto's !!!!!!!! groetjes Ria

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk K/T foto's maare... Op je 1e foto heb je Kudu geschreven maar dat is toch echt een Eland antilope en de vogels bij Lake Nakuru waren (op een paar flamingo's na) toch echt pelikanen :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. kijk, daar heb ik jou dan weer voor. Ik heb het veranderd, dank je wel!

   Verwijderen
 3. Wat een leuk idee, Sylvia . Het is inderdaad de oplossing als je veel mooie foto's hebt en nog wilt scrappen ook. Het ziet er heel mooi en overzichtelijk uit. Maar heb je niet soms de neiging om een heel mooie foto er toch groter in te plakken?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. die neiging heb ik zeker wel, Josephine en dat is juist het mooie van PL, dat kan namelijk gewoon en ga ik ook zeker doen. Zo'n 30x30 pagina kun je namelijk gewoon tussenvoegen.

   Verwijderen
 4. Mooi! Dat gaat een geweldig album worden. Veel plezier met maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ze zijn mooi! Wat ik zelf doe is een PL-jaarboek met hoogtepunten van het jaar maken (evt. 2 boeken;ik gebruik kleine van Bobunny) en de mooiste foto's wil ik later scrappen. De grootste bulk aan foto's gaat nog steeds in mijn A4 ringbandmappen waar ik een compleet overzicht heb...)
  Ik maak veel kaartjes zelf en probeer zo ook nog wat van die berg papierblokken die ik heb op te maken... Maar ik loop hopeloos achter... :)
  Hopelijk blijf je ook af en toe je schitterende LO's maken. Daar geniet ik echt van! Fijn weekend alvast, Gerrina

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Slim bedacht om dit voor je reizen te gebruiken. Scheelt volgens mij hééél veel tijd en wellicht lukt het dan om één reis in één album te krijgen ;)

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat! Dank je wel alvast!
Thanks for leaving a comment! I appreciate it a lot!
Sylvia