woensdag 4 april 2012

overgrootmoeder

Met het mooie papier Once upon a time van The Scrapcake heb ik deze layout gemaakt. Op de foto staat mijn overgrootmoeder van vaders kant, de exacte datum waarop de foto is gemaakt heb ik niet kunnen achterhalen (het is ook geen origineel), maar ik gok op ongeveer 1935. Voor de layout heb ik gebruik gemaakt van schets nr. 68 bij Sketchabilities. De foto heb ik geschuurd, gedistressed en bewerkt met distressinkt om hem een verouderde look te geven. De klok is een lasercut van Dusty Attic, ook bewerkt met distress inkt, verder nog wat kantjes en bloemetjes uit eigen voorraad. Deze layout zend ik tevens in voor de kleureninspiratie challenge bij Millies.
Bedankt voor het kijken en tot gauw!I used designpapers Once upon a time from The Scrapcake to create this layout. The woman in the photo is my great grandmother (on my father's side), taken about 1935. It is not the origional, I printed it in black&white, distressed and folded it a bit and used distress ink vintage photo to give it a more ancient feel. For the layout I used sketch # 68 at Sketchabilities. The clockface is a lasercut by Dusty Attic, also colored with distress ink. Further I used lace and flowers from my stash. I am entering this layout also at the color challenge at Millies.
Thanks for watching, see you soon!

10 opmerkingen:

 1. Wat een schitterende lay out heb je gemaakt.
  Leuk hoe je een oude foto hebt gebruikt.

  Groetjes,
  Renate
  (Millies)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb jij je overgrootmoeder even mooi in de bloemetjes gezet. Het is een mooie LO geworden, Ik denk dat 1935 wel zo ongeveer moet kloppen als ik het bij ons uitreken.
  Wie weet val je weer in de prijzen. Dat wordt zoetjesaan een gewoonte.
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind hem prachtig Sylvia! Ik ben alleen een beetje verward door de jaartallen: de jaren genoemd bij de journalling lijken te suggereren dat je overgrootmoeder nl in 1924 is overleden. Als dat klopt is het me een raadsel hoe de foto in 1935 genomen kon worden ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Je hebt deels gelijk Monique, maar als je goed kijkt, staat er dat ze overleden is >1924 (na 1924 dus). Haar overlijdensdatum is niet bekend. Voor zover we hebben kunnen achterhalen is dat ze op 16 maart 1924 zonder beroep was, maw ze moet na die datum overleden zijn. Op de foto schatten wij haar ca. 60-65 jaar oud en haar geboortejaar is wel bekend, dus moet de foto rond 1935 genomen zijn.

   Verwijderen
 4. Fantastische layout in vintage stijl... Je kleurgebruik vind ik bijzonder geslaagd!! Leuk, dat je een foto van je eigen voorouders hebt gebruikt.

  Groetjes, Toos

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat een prachtige uitwerking weer Syl! Geweldig die kleurencombi he!

  gr. Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooie layout, de kleurencombi is geweldig, en wat gaaf dat je nog zo'n foto heb uit die periode.
  Groetjes Alexandra (Millies)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. I love all the flowers and the color scheme! Thanks for playing along with Sketchabilities!

  BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat! Dank je wel alvast!
Thanks for leaving a comment! I appreciate it a lot!
Sylvia