dinsdag 22 februari 2011

dagje Amsterdam

Vandaag zijn Rob en ik een dagje naar Amsterdam geweest. Eigenlijk wel bizar, we reizen de hele wereld rond en wonen er vlakbij, maar zijn er nog nooit (op een enkel bezoek aan de Albert Cuyp-markt na) geweest. Dus hebben we vandaag toeristje gespeeld en een stukje van de Amsterdamse binnenstad bezichtigd. Gisteren hadden we al kaartjes gereserveerd voor een boottocht door de grachten van Amsterdam, die om 10.00 uur zou beginnen. Al vroeg met de trein richting Leiden, waar we moesten overstappen. Helaas kreeg de trein net voor Leiden een technische storing, zodat we de aansluiting naar Amsterdam misten.

Centraal Station
Gelukkig waren we toch nog op tijd op Amsterdam Centraal en konden we linea recta door naar de boot. We voeren via de haven het IJ op, langs het VOC schip en Nemo.

Nemo en VOC schip

achterkant VOC schip
Toen over de grachten (Keizersgracht, Prinsengracht en Herengracht) langs de mooie gevelhuizen die langs de grachten zijn gebouwd. Onderweg werd een en ander toegelicht door de zeer humoristische kapitein in 4 talen en zagen we o.a. de Magere Brug en de Blauwe Brug.

doorkijkje met 7 boogbruggetjes
Magere Brug

Na de boottocht waren we toe aan koffie. Bij Teasers was die snel gevonden, heel apart zijn de toiletten daar! Daarna doorgelopen via de Dam/Damrak naar het Anne Frank Huis, zeer indrukwekkend! De boekenkast, waarachter de toegang naar het Achterhuis zit, is er nog steeds en je gaat er ook zelf doorheen. Helaas mag je hier geen enkele foto nemen, dus heb ik maar wat ansichtkaarten gekocht. De Westerkerk staat er vlakbij, dus die moest ook even op de foto! Daarna via het Spui naar het Begijnhof, een rustpunt in de stad, als je de ingang kunt vinden!


Gevelpanden aan de Herengracht
Westerkerk

Begijnhof
Na de lunch zijn we een stukje door de Kalverstraat gelopen om Posthumus, de stempelwinkel met een bezoek te vereren. Uiteraard heb ik stempels gekocht, maar ik heb me kunnen inhouden!!
Toch nog een lekkere wandeling naar de Albert Cuyp, waar ik me een fourniturenzaak wist te herinneren. Daar heb ik wat kant kunnen kopen tegen zeer aantrekkelijke prijzen en op de markt nog wat "Groeten uit Holland"-kaarten voor postcrossing.
Al met al was het een hele leuke dag, alleen was het erg koud!
Bedankt voor het kijken en tot gauw!

Today my husband and I went for a little sightseeing in Amsterdam. We live nearby and travel all around the world, but have never been to Amsterdam, isn't that silly? We made a Canal Cruise and had a lot of fun. See the pictures above for a little impression of our capital city!
Thanks for watching, see you soon!

1 opmerking:

  1. Wat een leuk uitje! Zou ik ook eens moeten doen! ik zet hem op mijn lijstje....

    BeantwoordenVerwijderen

Lief dat je een berichtje achterlaat! Dank je wel alvast!
Thanks for leaving a comment! I appreciate it a lot!
Sylvia